Dotari

In patrimoniul unitatii de invatamant sunt cuprinse doua cladiri: scoala, atelierul scoala.
● Cladirea scolii are componenta 21 sali de clasa, din care 2 laboratoare de Informatica, un laborator de Fizica, unul de Chimie, unul de biologie si unul de Asistenta Psihopedagogica dotate corespunzator.
● Scoala este conectata la reteaua internet pe fibra optica (4 Mb/s garantat) si are 2 laboratoare de informatica cu calculatoarele legate in retea.

● Laboratoarele de informatica au in dotare 47 de calculatoare optimizate legate in retea (2 Servere si 45 statii de lucru), pe care sunt instalate softuri educationale in AEL pentru: Biologie, Fizica, Chimie, Ecologie, Sociologie, Cultura Civica, Economie, Logica, Filozofie, Geografie , Istorie, Informatica, Matematica, Psihologie,Tehnologie, Limba Engleza si altele utile.

Laboratoarele de Chimie si Biologie sunt dotate recent cu mobilier scolar adecvat.

● Toate salile de clasa sunt igienizate, parchetate si au mobilier scolar nou.
● Biblioteca scolii este dotata cu un numar de 16000 de volume, un calculator pentru baza de date specifica, insa nu are sala de lectura. Sectiunea Web a bibliotecii permite accesul la carti virtuale in Limbile Romana si Engleza.
● Cladirea atelierului scoala este alcatuita din 12 ateliere repartizate pe domenii de activitate;
● 1 de legislatie rutiera ,

● 2 pentru domeniul electric ,

● 3 pentru domeniul constructii/instalatii ,

● 6 pentru domeniul mecanic.

● Scoala are autorizatii de functionare pentru ambele cladiri (cea pentru scoala are nr. 4554/ 28.09.2005 si cea pentru ateliere scoala are nr. 379/ 31.03.2006, avand si autorizatie de Protectia muncii pentru ambele cladiri nr 108/13.06.2005 si respectiv nr. 66/14.03.2006.
● In incinta scolii s-a construit si dat in folosinta Centrul Sportiv Apollo – o sala de sport multifunctionala – dotata la standarde europene (Fotbal, Handbal, Volei, Gimnastica, Fitness, Balet).

SISTEMUL DE CAMERE VIDEO CU CIRCUIT INCHIS

Unitatea noastra scolara este dotata cu sistem de camere video cu circuit inchis folosindu-se echipamente de ultima generatie de la Navaio si Hikvision.

             Cu o monitorizare permanenta, 24 din 24 de ore, putem urmari toate activitatile copiilor dumneavoastra atat pe holuri cat si in curtea institutiei. Pe holuri s-au folosit camere analogice de inalta rezolutie  iar pe exteriorul cladirii s-au montat camere IP de 3MP cu IR( pentru noapte). Atat imaginile camerelor analogice  cat si camerele IP pot fi vizionate din exteriorul scolii prin intermediul internetului. Capacitatea de stocare a datelor este de cel putin 21 de zile, exact cat impune legea.

            Institutia este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal( ANSPDCP) privind inregistrarea si stocarea imaginilor video.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE EFRACTIE

 

             Extinderea sistemului de alarmare in caz de efractie a fost executat pentru  acoperirea tuturor zonelor vulnerabile in caz de efractie.

             Sistemul este prevazut cu buton de panica si este conectat atat la dispeceratul de interventii cat si la personalul de conducere al institutiei noastre. Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.

              Toate aceste extinderi au fost executate conform evaluarii de risc la securitatea fizica, pe care institutia noastra a facut-o anul trecut.

              Echipamentele instalate, centrala de alarmare in caz de efractie si detectorii, sunt de la Paradox- Canada.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE INCENDIU

               Extinderea sistemului de alarmare in caz de incendiu s-a facut in baza noului „Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a III-a — Instalații de detectare, semnalizare și avertizare”, indicativ P118/3-2015: distanta maxima de parcurs din orice punct al cladirii pana la orice buton- declansator sa nu depaseasca 15 m, cablu de incendiu rezistent la foc timp de 90 de minute.

               Din punct de vedere tehnic sistemul este unul mixt, executat atat pe fir cat si wireless, si este conectat la dispeceratul de intervenitii dar si la personalul de conducere al institutiei noastre.

               Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7  minute de la avertizare.

               Echipamentele folosite sunt de la Schrack si Siemens.

Toate aceste dotari ale institutiei noastre au fost efectuate pentru siguranta si protectia copiiilor dumneavoastra